Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án)

docx 167 trang Thái Huy 03/06/2024 882
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxbo_14_de_thi_cuoi_ki_2_tieng_anh_8_global_success_co_dap_an.docx

Nội dung text: Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án)

  1. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn DeThi.edu.vn
  2. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn 1. 2. 3. 4. 5. PART II. LANGUAGE FOCUS: (2.0 pt) 1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others A. painted B. promised C. increased D. practiced 2. Find the words that has different stress A. disaster B. general C. property D. fabulous * Choose the best answer 3. Bob, the teacher wants to talk to ___ about your study. A. their B. you C. your D. it 4. ___ Jenny left the party, she said goodbye to the host. A. Before B. After C. As soon as D. Until 5. ___2030, smartphones will become supersmart and super thin. A. on B. by C. for D. at 6. Many people think ___ will replace human translators in the future. A. voice messages B. translation machines C. dictionaries D. emojis 7. Were you ___ to your friend on the phone at 9 p.m. yesterday? A. talk B. talked C. talking D. to talk 8. Can I borrow a pencil of yours? Can I borrow one of___pencils? A. your B. you C. yours D. mine 9. A: Would you like to go shopping with me ? B:___ A. The maths lesson starts in 10 minutes. B. I don’t like. C. I want some donuts. D. I’m afraid I’m busy now. 10. Choose the word that is not correct. Mike said that he can design a robot in the future. A B C D 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. PART III. READING (2.0 pts) A. Read the passage and choose the best answer A,B,C or D for each numbered blanks(1pt) A corner shop or a convenience shop is a British tradition. It is a small retail shop. We can find a corner shop at the end of a local street in many neighbourhoods in towns (1) cities across the UK. DeThi.edu.vn
  3. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn B.Computers were developed in order to wage counter espionage and break codes used by the enemy C. ARPPANET was used in computers were starting to change our work D.Networks were expanding to embrace sections of the general public. 1. 2 3. 4. 5. PART IV. WRITING (2.0 pts) A. Rewrite a sentence without changing meaning: (1pt) 1. I read my favourite book. Then I went to bed. After___ 2. “ They are developing technology to monitor students better,” my dad said . My dad said that___ B. Write about your shopping habits. (100-150 words) (1.0 pt) You can base on some suggestions below: - Do you shop online or offline? - How often do you do the shopping? - What do you often shop for? - Is your shopping habit good or bad? ANSWER KEYS PART I. LISTENING A. 5 câu x 0.2đ = 1.0 đ 1. A 2. A 3. C 4. B 5. C Audio script: According to a survey, a majority said their top concern regarding messaging applications was connection and privacy. With ConnectABC, our latest application, this concern is no more. Our network is better than other competitors’. While their connection might be spotty and unreliable, ours are strong and stable thanks to two dedicated servers. Our users will rarely experience interruptions while they use the app. As developers, we commit to updating the application twice a month to fix any potential security issues so our users’ privacy can be protected. Available in more than 50 countries, ConnectABC already has a user base of more than 30 thousand. We estimate that this number will double by the end of the year. ConnectABC is available for free on every smartphone brand. Sign up today and you will get to try out experimental features such as instantly-translated voice messages, exclusively-designed emojis and many more B. 5 câu x 0.2đ= 1.0 đ 1. T 2. F 3. F 4. T 5. T DeThi.edu.vn
  4. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 2 A. LISTENING Listen to a talk about electricity and fill in the gaps. Track 9 File nghe - Track 9.mp3 Electricity (1) ___ the most important inventions ever. It is the thing that powers the Earth. If (2) ___ no electricity, we’d be back in the dark ages. Few people stop and (3) ___ just how amazing electricity is. With the flick of a switch, you can (4) ___ almost anything. Think about (5) ___ happen if there was no electricity. We’d have no TV, no computers, no traffic signals. It would be like (6) ___ to living in caves. There are a few (7) ___ about electricity, of course. Number one, it’s dangerous. Thousands (8) ___ die each year from electrocuting themselves or in electrical fires. And number two, it (9) ___ for the environment. Most electricity comes from (10) ___ and that creates greenhouse gasses. B. VOCABULARY AND GRAMMAR Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 11. A. eruption B. communicate C. multimedia D. earplug 12. A. increase B. speaker C. measure D. untreated Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 13. A. geography B. temporary C. apology D. astrology 14. A. adoptee B. employee C. refugee D. committee 15. A. chemical B. informal C. national D. medical Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 16. Hundreds of people were made ___ after the flood. They had nowhere to go. A. mindless B. helpless C. careless D. homeless 17. Both French and English are ___ languages in Canada. A. officiate B. officially C. office D. official 18. The air people breathe gets polluted ___ fumes from factories. A. due to B. since C. therefore D. because 19. The bald eagle, an American symbol, ___ in any other places besides North America. DeThi.edu.vn
  5. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn Scientists are worried that continued warmer temperatures could damage the environment in many devastating ways. Rising temperatures might cause plants and animals to become extinct. They could melt enough polar ice to cause the levels of the sea to rise. Weather patterns could also change. There might be more droughts or serious storms with flooding. In some areas, human diseases could spread. What is causing global warming? Humans are mostly to blame. Pollution from factories and cars adds toxic gases to the air. These gases rise to the Earth’s atmosphere. As the sun’s rays warm the Earth, the gases work much like the glass in a greenhouse. They help trap the heat in the atmosphere and make the Earth grow warmer. That is why they are nicknamed “greenhouse gases.” It is our responsibility to take care of our planet. Global warming is a serious problem with serious consequences. If we want future generations to enjoy their time on Earth, we must act now! 31. In the sentence: Warmer weather may sound nice, but global warming is something to be very concerned about. ” (in paragraph 1), the author suggests that people may not ___. A. care about warmer weather B. understand how serious colder weather is C. take global warming seriously D. think warmer weather sounds nice 32. From the description of greenhouse gases, it can be concluded that a greenhouse is ___ A. a glass structure B. the Earth C. a coloured home D. a type of gas 33. Which of the following is not a possible effect of global warming? A. weather patterns changing B. more polar ice C. human diseases spreading D. plants and animals becoming extinct 34. This passage is mostly about ___ A. the causes and effects of global warming B. the reasons why global warming is not a serious problem C. the solutions to global warming D. the different types of global warming 35. The statement “humans are mostly to blame" in paragraph 3 suggests that ___ A. there are many factors that cause global warming B. humans have not been blamed for global warming C. humans are mostly responsible for global warming D. humans have been blamed for global warming DeThi.edu.vn
  6. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn A. If I have enough money, I will buy seafood. B. If I had enough money, I would buy seafood. C. If I didn’t have enough money, I didn’t buy seafood. D. If I didn’t have enough money, I would buy seafood. 47. Study hard, or you won’t pass the exam. A. If you study hard, you won’t pass the exam. B. If you study hard, you will pass the exam. C. If you don’t study hard, you won’t pass the exam. D. Both B and C are correct. 48. This is the first time she has been to the United Kingdom. A. She has been to the United Kingdom for some times before. B. She has never been to the United Kingdom before. C. She has never been to the United Kingdom. D. She hasn’t been to the United Kingdom. 49. I don’t live with my mother, so that I can’t take care of her. A. I can’t take care of my mother because of I don’t live with her. B. Since I don’t live with my mother, I can’t take care of her. C. Because not living with my mother so I can’t take care of her. D. Because not live with my mother, I can’t take care of her 50. Many people had been homeless before they were rescued by the volunteers. A. After they were rescued by the volunteers, many people had been homeless. B. After they had been rescued by the volunteers, many people were homeless. C. After they had been rescued by the volunteers, many people weren’t homeless. D. After they were rescued by the volunteers, many people hadn’t been homeless. SPEAKING TEST PART 1: Answer these questions. 1. How many types of pollution that you know? 2. What is the most serious type of pollution? 3. What are some causes of water pollution? 4. What can be done to reduce environmental pollution? PART 2: Work in pairs. Use the cards below. DeThi.edu.vn
  7. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn KEY A. LISTENING Track 9 Electricity is one of the most important inventions ever. It is the thing that powers the Earth. If there was no electricity, we’d be back in the dark ages. Few people stop and think just how amazing electricity is. With the flick of a switch, you can power almost anything. Think about what would happen if there was no electricity. We’d have no TV, no computers, no traffic signals. It would be like going back to living in caves. There are a few negative points about electricity, of course. Number one, it’s dangerous. Thousands of people die each year from electrocuting themselves or in electrical fires. And number two, it isn’t good for the environment. Most electricity comes from burning coal and that creates greenhouse gasses. 1. one of 2. there was 3. think 4. power 5. what would 6. going back 7. negative points 8. of people 9. isn’t good 10. burning coal B. VOCABULARY AND GRAMMAR 11. B 12. C 13. B 14. D 15. B 16. D 17. D 18. A 19. A 20. A 21. D 22. D 23. C 24. B 25. C 26. A 27. B 28. D 29. C 30. A C. READING 31. C 32. A 33. B 34. A 35. C 36. C 37. A 38. C 39. C 40. B D. WRITING 41. Jack thought the people from Venus might travel in flying cars. 42. Mai is a friend of hers. 43. Kathy asked her teacher if those people would become good friends with humans. 44. The pilots suddenly went on strike, so all flights had to be cancelled. 45. My teacher said people would soon communicate using telepathy. 46. B 47. D 48. B 49. B 50. C DeThi.edu.vn
  8. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn A. talked B. spoke C. said D. told 16. The family succeeded in running out of the house before the walls ___ A. felt B. collapsed C. damaged D. erupted 17. If you pass your examination, we ___ a celebration. A. have B. would have had C. will have D. would have 18. Minh said that ___ A. I would try his best. B. he would try his best. C. he will try my best. D. I will try my best. 19. Many aquatic animals die ___ the polluted water. A. because B. because of C. Both B&D D. due to 20. In the future, people will probably communicate brain-to-brain, using ___ A. messenger B. holography C. blog D. telepathy 21. If there ___ fewer means of transport on the road, there would be less noise pollution. A. was B. are C. were D. is 22. Mark doesn’t mind ___ up early in the morning. A. get B. to getting C. to get D. getting 23. The Sports Festival ___ in the school centre on April 18th. It is a day to promote children’s participation in sports. A. will hold B. is held C. is holding D. holds 24. In 50 years’ time, we ___ in flying cars. A. will be travelling B. are travelling C. will be travelled D. are going to travel Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 25. It’s too dangerous to climb up that mountain. A. normal B. risky C. brave D. unusual 26. There is an enormous gap in technology between developing and developed countries. A. small B. tiny C. huge D. inconsiderable Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 27. We cannot prevent natural disasters, but we can prepare for them. A. allow B. avoid C. stop D. predict DeThi.edu.vn
  9. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn 37. A. interaction B. distance C. barrier D. breakdown Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. Inventions That Change Our World People have been inventing things for years. Paper was invented about 2,000 years ago. The wheel was invented more than 5,000 years ago. What would life be like without paper to write on or bikes to ride? Those inventions have made life easier. Airplane The Wright Brothers invented the first airplane in December 1903. That makes 2003 the 100th anniversary! Before the airplane was invented, most people traveled by cars, boats, and trains. Today, airplanes help people travel faster. How do airplanes help you? Telephone Alexander Graham Bell invented the telephone in 1876. Before the telephone was invented, people kept in touch by writing letters or talking in person. Today the telephone makes it easier for people to talk to one another. How do telephones help you? Automobile The first four-wheeled gas-powered car was invented by Karl Benz in 1891. Before people had cars, they couldn’t travel easily. They walked or rode horses for short trips. They took trains or boats for long trips. Today cars are one of the main ways people travel. How do cars help you? Computer People worked for years to make the first computer. It was built in 1946. The first computer was called ENIAC. Today computers are an important part of many people’s lives. People use computers as tools to write, get information, and much more. How do computers help you? 38.Which of the following are two inventions in the passage that were invented before 1900? A. The airplane and the telephone B. The car and the computer C. The computer and the airplane D. The telephone and the car 39. What do all the inventions described in this text have in common? A. All these inventions have changed how people travel. B. All these inventions have made people’s lives easier. C. All these inventions were invented in the twentieth century. D. All these inventions were invented by Americans. 40. It can be inferred from the passage that ___ DeThi.edu.vn
  10. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn B. Although cars cause pollution, people still want them. C. Although cars cause pollution, but people still want them. D. In spite of cars cause pollution, people still want them. 47. The man had a good salary. He was unhappy. A. In spite of having a good salary, the man was unhappy. B. In spite of having a good salary, he were unhappy. C. Despite of having a good salary, he was unhappy. D. In spite of the fact that having a good salary, the man was unhappy. 48. Mr. Smith has written a lot of articles for the CNN News. A. A lot of articles has been written for the CNN News by Mr. Smith. B. A lot of articles have written for the CNN News by Mr. Smith. C. A lot of articles has written for the CNN News by Mr. Smith. D. A lot of articles have been written for the CNN News by Mr. Smith. 49. My roommate told me: “While you are away, I’ll do the cleaning”. A. My roommate told me that while I was away, I would have to do the cleaning. B. My roommate told me that while I am away, she will do the cleaning. C. My roommate told me that while she was away, I would have to do the cleaning. D. My roommate told me that while I was away, she would do the cleaning. 50. I don’t have enough money, so I don’t buy seafood. A. If I have enough money, I will buy seafood. B. If I didn’t have enough money, I would buy seafood C. If I had enough money, I would buy seafood. D. If I didn’t have enough money, I didn’t buy seafood. SPEAKING TEST PART 1: Answer these questions. 1. Which invention do you like best? 2. When was it invented? 3. By whom was it invented? 4. What do you use that invention for? PART 2: Work in pairs. Use the cards below. Card A DeThi.edu.vn
  11. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn KEY A. LISTENING Track 10 We have to do something about pollution. Even though there are warnings about global warming, companies don’t do anything to reduce pollution. Our sky, air, rivers, beaches and countryside are becoming rubbish dumps. The air is so polluted it is giving children breathing problems. Polluted rivers have no fish left in them and beaches are too dangerous to walk on because of the garbage everywhere. It seems a lot of people don’t care. I think there should be big fines for polluters. I don’t mind paying more for things if they can be made with less pollution. The problem is that companies are more interested in profits than pollution. We have only just started looking at our carbon footprint. 1.D 2. A 3.C 4. C 5. B 6. global warming 7. pollution 8. fish 9. polluters 10. carbon footprint B. VOCABULARY AND GRAMMAR 11.C 12.B 13.A 14.A 15.D 16. B 17. C 18. B 19. C 20. D 21. C 22. D 23. B 24. A 25. B 26. C 27. A 28. A 29. C 30. C 31. B 32. C C. READING 33. C 34. C 35. D 36. A 37. D 38. D 39. B 40. B 41. C 42. B D. WRITING 43. B 44. C 45. D 46. B 47. A 48. D 49. D 50. C DeThi.edu.vn
  12. Bộ 14 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global Success (Có đáp án) – DeThi.edu.vn A B C D 17. Because of the flood happened, many families lost their houses. A B C D Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 18. John managed ___ his family in England by using Zalo. A. contact B. to contact C. contacting D. to contacting 19. They ___ about video conferences at this time next Monday. A. will talk B. are talking C. will be talking D. are going to talk 20. Tree leaves ___ to wrap things. A. should used B. should been used C. should be used D. should be use 21. With the advance of the science and technology, our life changes greatly in various ___ A. scenes B. fields C. sights D. regions 22. Robots save workers from ___ dangerous tasks. A. making B. having C. performing D. carrying 23. It is thought that driverless cars will transform the way we move ___ cities in the future. A. around B. away C. along D. ahead 24. Seven of 10 people prefer face-to-face ___ when having a date. A. code B. sign C. language D. contact 25. We should not ___ passwords with anymore. A. share B. send C. bring D. lend 26. She is looking forward ___ her grandparents again soon. A. see B. to see C. seeing D. to seeing Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 27. “It’s rather cold here. Do you mind if I close the window?” - “___” A. Yes, please. B. Sure, please. C. No, go ahead. D. I don’t like it. 28. “Do you need any help with your luggage?” - “No, ___” A. don’t mention it B. I’m fine, thanks C. never mind D. it doesn’t matter Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 29. We are waiting for ages and you never showed up! A. talked B. arrived C. overslept D. met DeThi.edu.vn