Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án)

docx 91 trang Thái Huy 25/05/2024 1554
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxbo_25_de_thi_tieng_anh_lop_7_hoc_ki_1_nam_hoc_2024_2025_co_d.docx

Nội dung text: Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án)

  1. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn DeThi.edu.vn
  2. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 2. A. be B. have C. happen D. take 3. A. when B. but C. so D. and 4. A. Medicine B. Doctor C. Sport D. Fruit 5. A. life B. lifestyles C. hobbies D. working 2. Read the passage and complete the list of 5 volunteer activities in the passage: Ho Chi Minh Young Pioneer Organization is planning to help the community by encouraging you to participate in a recycling program. All you have to do is to collect used glass and cans, and send them for recycling. You can also donate old books to poor students in the city. By doing this, we can help save natural resources and earn some money for the organization. If possible, you can participate in other programs such as donating money to people in a flooded area, helping street children, giving away school uniforms to poor students and cleaning up the school yard. We hope you will join our programs. These are ways to change the world. 0. collect used glass and cans. 1 2. 3. 4. 5. IV. WRITING. 1. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. 1. I didn’t go to school because I was sick. I was sick, so . 2. It will be good if you eat less meat and more vegetables. You should 3. He likes playing computer games in his free time. His hobby is 4. I am interested in watching TV in the evening. I enjoy 5.I think that learning English is important. I find 2. Complete these sentences using the provided words: 1. My hobby / collect glass bottles. → ___ 2. I / start / my hobby / when / twelve / years old. DeThi.edu.vn
  3. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 1. My hobby is collecting glass bottles. 2. I started my hobby when I was twelve years old. 3. I often share my hobby with my mother. 4. I feel happy when I look at the beautiful flower vases made from them. 5. I will continue my hobby in the future because it helps save the environment. DeThi.edu.vn
  4. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn My name is Vinh. I often have four classes in the morning. After each class I have a five – minute break. This time is very important. I am very happy and excited. I can meet my friend and have fun. During the recess, the yard and classroom are very noisy. I like Math, English, Literature, History, Physics and Computer science but my favorite subject is math. I study about the graphs, equations and calculator in my math classes. In English classes, I learn how to listen, speak, read and write. I practice speaking English with my friends and my teacher every day. 1, How many classes does Minh have in the morning? 2, What is his favorite subject? 3, Does Vinh practice speaking English with his friends and his teacher every day. 4, What does he study in his math classes? VI. Rewrite the following sentences so that the second sentence means the same as the first one. (0.5pt) 1. Where does he live? -> What ? 2. Your book is newer than my book. -> My book . 3. These books are so interesting . -> What ! 4. Why don’t we go to the beach ? -> What about ? VII. Use the words and phrases provided to make meaningful sentences. (0.5pt) 1. What / about / go / movies /? ___ 2. She / have / English classes / Wednesday / Thursday /. ___ DeThi.edu.vn
  5. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 3 USE OF ENGLISH. Section I: Choose the best option. 1. All of us enjoy ___. to classical music. A. listen B. listens C. listening D. listened 2. The Japanese eat a lot of rice, ___ they eat a lot of fish, too. A. or B. but C. so D. and 3. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has ___. A. flu B. sunburn C. spots D. stomachache 4. My family has decided to use ___ electricity by using more solar energy instead. A. more B. less C. much D. fewer 5. I ___ playing board games interesting because I can play them with my friends. A. find B. think C. say D. tell 6. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others. A. curl B. keen C. city D. cook Section II: Supply the correct form of the verbs in brackets to complete sentences. 1. She often (go) ___ to the market with her mother every weekend. 2. We (visit) ___ Hue next month. 3. My younger sister (collect) ___ dolls two years ago. 4. ___ you ever (do) ___ volunteer work ? Section III. Give the correct form of the words provided. 1. I think staying at home all day is ___ because I don’t know what to do. BORE 2. It is ___to eat a lot of sweetened food and drinks. HEALTH 3. I love ___ pottery because it is challenging. MAKE 4. Many people do volunteer work because it can make a ___in their community. DIFFER 5. Some students usually teach street ___English in the summer. 6. Water___began in the 11thcentury. (PUPPET) 7. My father’s friend is a great ___ (PAINT) 8. Who is your favourite ___ ? (MUSIC) 9. English is an___and important subject. (INTEREST) 10. Ba is a famous stamp___(COLLECT) DeThi.edu.vn
  6. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐÁP ÁN Use of English I. 1. C 2. D 3. B 4. B 5. C II. 1. goes 2. will visit 3. collected 4. have done III. 1. boring 2. unhealthy 3. making 4. difference 5. children 6. puppetry 7. painter 8. musician 9. interesting 10. Collector Reading I. 1. calories 2. do 3. from 4. fat II. 1. They often feel satisfied and proud (when they do volunteer). 2. Because they have to work and take care of their families. 3. My family can make and donate gift blankets (for the old homeless people). Writing 1. Tuan finds playing table tennis interesting because he can play with his best friends. 2. They visited Ho Chi Minh City so far. 3. Lan likes talking to her friends in her free time. DeThi.edu.vn
  7. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn Tom is like any other teenager. He (1) ___ to school, does his homework, meets his friends and enjoys doing sport. But between 5:30 and 6:30 from Monday to Friday, Tom does something different. He (2) ___ dinner for all the family: mum, dad, younger (3)___, Joe and other sister Emma. At first, his mum taught him how to cook easy (4) ___ like pizza or egg and chips. The he started using recipes in cookery books. Yesterday he made vegetable soup. It was very good. Tom loves cooking and he thinks it isn’t difficult. V. Read the passage carefully and do the tasks given. My Tam (Mỹ Tâm) was born in Da Nang, in 1981. She enjoyed singing, but did not regard it as a future career. She won the first prize in her secondary school's singing competition, and the Gold Award at Beautiful Voice Spring, the city's solo singing competition. Her first audio single, "Cây Đàn Sinh Viên" (The Guitar of Students), became an iconic song of the early 2000s among university students. It was the basis for her 2004 tour around various universities across the country. Her next audio single, "Dawn of Love", also released in May, was not as successful as "Singing with the River". However, one of its tracks, "Love If is Distant", became a karaoke hit. In April 2015, My Tam was the last to confirm to be a judge on the third season of The Voice of Vietnam. She mentored Duc Phuc to win the competition, although the public thought that her team won because of her giant fanbase throughout the country. True (T) or Fasle (F)? 1. My Tam won the first prize in her secondary school's singing competition. ___ 2. Her next audio single, "Dawn of Love", was as successful as "Singing with the River". ___ VI. Complete the second sentences so that it has a similar meaning to the first one. 1. They hate listening to pop music. They don’t ___. 2. My bag is different from your bag. My bag is not ___. DeThi.edu.vn
  8. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 5 I. Which underlined part is pronounced differently from the other.(1.0 pt) 1. A.needed B. stopped C. worked D.finished 2. A. appliance B. science C. chemistry D. biology 3. A. hour B. happy C. household D. horrible 4. A. uniform B. unhappy C. unit D. community II. Choose the best option (A, B, C or D) (2.0 pts) 1. What should we this evening? A. do B. doing C. to do D. does 2. Would you like .to my house? A. come B. coming C. to come D. comes 3. We have . vacations than American students. A. fewer B. less C. few D. little 4. He has a . summer vacation. A. three – weeks B. three – week C. three weeks D. three week 5. Mr. Tuan works from 6 a.m 6 p.m. A: at B. in C. until D. up 6. This book is than that one. A. more expensive B. most expensive C. expensiver D. expensive 7. terrible weather ! A. What B. How C. What a D. What an 8. We will have a day this week. A. of B. on C. at D. off III. Put the verbs in brackets into the correct forms (2.0 pts) 1. Nam enjoys (watch) TV. 2. She (not/ see) . the plays very often. 3. You ought (study) hard. 4. Mai (not/ skip) in the school yard at the moment. 5. Look! The dog (swim) in the river. 6. How often she (read) books. 7. What about (study) .English? 8. We (call) you tomorrow. IV. Match the questions in column A to the answers in column B (1.0 pt) DeThi.edu.vn
  9. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn My mother is never 4. Let’s play soccer. What about ? ĐÁP ÁN I. Which underlined part is pronounced differently from the others .(1pt) 1: A 2: C 3: A 4: B II. Choose the best option (A, B, C or D) to complete these sentences ( 2 pts) 1: A 2: C 3: A 4: B 5: C 6: A 7: A 8: D III. Put the verbs in brackets into the correct forms (2pt) 1. watching 2. doesn’t see 3. to study 4. isn’t skipping 5. is swimming 6. Does she read 7. studying 8. will call IV. Match the questions in column A to the answers in column B(1pt) 1-b 2- a 3- d 4- c V. Read the following passage and answer the questions (2 pts) 1. Read and write True (T) or False (F) for these statements. (1pt) 1. T 2. F 2. Answer the questions. (2pts) 1. In the school music room/ They often practice playing musical instruments in the school music room. 2. They usually rehearse plays. 3. They often get together and talk about their stamps. 4. Yes, they do. VI. Rewrite the sentences but do not change the meaning.(2pts) 1. Your room is bigger/larger than my room. 2. Hang is the tallest girl in my class. 3. My mother is never free from morning till night. 4. What about playing soccer? DeThi.edu.vn
  10. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn → Why . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2/ Where does she live? → What . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3/ What do you do? → What . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4/ The dress is very old. → What . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ! 5/ What subject does Mary like best? → What is . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Read and match A B 1. What are you doing? a. I’m going to get a job. 2. What do you usually do after school? b. I often watch TV. 3. What should I do to have a good health? c. Twenty minutes a day. 4. Why don’t you take a rest? You look tired. d. Yes, may be I will. 5. What sport does your brother like doing? e. You should take physical exercises. 6. What are you going to do after the course? f. That’s a good idea. Let’s buy some 7. Should we go to the beach? It’s a beautiful food and drinks. day. g. I’m playing the guitar. 8. How often does he play video games? h. My brother likes playing soccer. Read the passage, and then answer the questions Have you seen the film School of Rock? It’s about a rock musician who became a teacher. The film is based on a real music school which is run by Paul Green. Paul Green started the first School of Rock in 1998 in Philadelphia in the USA. He gave students rock music lessons after school, but he wanted to do more. Now he gives them the chance to play in rock concerts. “Some of our students have never played in front of a real audience before. We teach them how to do it,” he says. He has already taught hundreds of young people to be rock performers, and now there are over 30 schools of rock in different towns in the USA. 1. How many schools of rock are there in the USA? ___ 2. What is the film School of Rock about? ___ 3. When did Paul Green start his first rock school? DeThi.edu.vn
  11. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 7 I. PHONICS Question 1. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1pt) 1. A. head B. please C. heavy D. measure 2. A. photo B. hold C. fork D. slow 3. A. lucky B. punish C. hungry D. pull 4. A. fly B. hungry C. body D. heavy 5. A. child B. live C. practice D. will II. GRAMMAR AND VOCABULARY Question 2. Put the correct tense of the verbs in sentences below. (1pt) 1. Lan is in grade 6 and she (learn) ___ at Nguyen Du school now. 2. Tony (wait) ___ for me when I arrived. 3. My father ( buy) ___ this house for three years. 4. It’s raining. Don’t go out. You (be)___ wet. 5. My little brother (not go) ___to bed early last night. 6. Look! Our kids (water) ___ the flowers in the garden . 7. We (pay) ___ a visit to some nations in the world next summer. 8. Tom (go) ___ out. He’ll be back in about an hour. 9. If you are lazy, you (not become)___ a good student. 10. When he was younger, he (use) ___ to carry things for other people. Question 3. Underline one mistake in each sentence and write the correct word. (1pt) Example: 0. There are a green vase on the table. is 1. They prefer staying in the countryside because the fresh air. ___ 2. Our class room is on the three floor. ___ 3. I’d like seeing him in my office every morning. ___ 4. It is difficult to Jack to pass the final exam. ___ 5. No. There aren’t some stamps left in here. ___ 6. I have to sends some postcards to my family. ___ 7. Sorry! Are there a supermarket near here? ___ 8. He is enough old to join the party . ___ 9. Dung’s mother wants him stay in bed. ___ DeThi.edu.vn
  12. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn A. Male drivers. B. Female drivers. C. Young men. D. Young women. IV. WRITING. Question 6. Rewrite the following sentences that keep the same meaning. (1pt) 1. He wrote the letter in two hours. It took 2. He is the tallest player in his team. No one . 3. How much does the shirt cost? What is ? 4. Dancing is one of my interests. I’m 5. Why don’t we travel to Paris? How .? ĐÁP ÁN I. PHONICS Question 1. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1pt) 1.B 2.C 3.D 4.A 5.A II. GRAMMAR AND VOCABULARY Question 2. Put the correct tense of the verbs in sentences below. (1pt) 1. is learning 2. was waiting 3. has bought 4. will be 5. didn’t go 6. are watering 7. will pay 8. has gone 9. won’t 10. used become Question 3. Underline one mistake in each sentence and write the correct word. (1pt) 1. because because of 6. sends send 2. three third 7. are is 3. seeing to see 8. enough old old enough 4. to Jack for Jack 9. stay to stay 5. some any 10. to eat eating III. READING DeThi.edu.vn
  13. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 8 Question I: Pronunciation. 1. A. allow B. follow C. blow D. know 2. A. pear B. wear C. pearl D. bear 3. A. surface B. purchase C. palace D. nature 4. A. danger B. behave C. basket D. baseball 5. A. soon B. room C. moon D. foot Question II: Choose the best answer to complete each sentence. 1. Until recently, man ___ stay under water for long. A. couldn’t B. can’t C. don’t D. wouldn’t 2. We may know the land very little, but we know very ___ about the oceans. A. few B. little C. least D. a little 3. I’m very fond ___ detective stories. A. in B. of C. at D. on 4. I’m not sure where Tom is. He ___ be in the school canteen. A. must B. should C. might D. can 5. Quoc Tu Giam is ___ most famous address in Ha Noi. A. one of B. among C. one of the D. the 6. “We don’t have a TV at our place?” – ___? A. Why so B. Why not C. Why not so D. Why don’t you 7. Playing chess after dinner sounds ___ to me. A. boring B. bored C. boringly D. boredom 8. He caused an accident because he was driving too ___ A. fastly B. fast C. very fast D. much fast 9. People of ___ can take part in the walking activity. A. every age B. each age C. all age D. all the age 10. Which sentence is correct? – ___. A. I’m going to see a dentist tomorrow. B. I’m going and seeing a dentist tomorrow. C. I’m seeing a dentist tomorrow. D. I’m going for seeing a dentist tomorrow. Question III: Read the following text carefully and do as request below. Nowadays, football becomes one of the world’s most popular games. Millions of people play and watch it all around the world. DeThi.edu.vn
  14. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐÁP ÁN I. Pronunciation. 1. A 2. C 3. A 4. C 5. D II. Choose the best answer to complete each sentence. 1. D 2. D 3. B 4. C 5. C 6. D 7. A 8. B 9. C 10. A III. Read the following text carefully and do as request below. 1. Yes, it is. 2. Millions of people often watch and play it. 3. The break between the two halves last fifteen- minute. 4. The team which scores goals more wins the match. 5. True 6. False IV. Rewrite the following sentences. 1. How heavy was Lan last year?/ How much did Lan weight last year? 2. Mary likes to eat ice cream and Peter is too./ Mary like to eat ice-cream and so does Peter. 3. John was not careful when he drove his car some years ago./ John was careless when he drove his car some years ago. 4. Children are interested in picture books very much. DeThi.edu.vn
  15. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 1 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn People in my village love good food and they often eat three meals a day – breakfast, lunch and dinner. At about seven in the morning, they usually have a light breakfast with (13) Pho or eel soup with (14) toast. Sometimes they have a bowl of instant noodles or (15) sticky rice before going to work. Lunch often starts at about 11.30, and most of them have lunch at home. They often have rice, fish, meat, and vegetables for lunch. Dinner often starts at about 8.00 in the evening. It is the main meal of the day. People in my city often have rice with a lot of fresh vegetables and a lot of seafood or various kinds of meat. Then, they often have some fruit and (16) green tea. I think food in my city is wonderful. It is light and full of fresh vegetables. It’s healthy and tasty, too. 13: A. a bottle of B. a kilo of C. a bowl of D. a piece of 14: A. a bowl of B. some slices of C. a bar of D. a bottle of 15: A. a bottle of B. a piece of C. a glass of D. a plate of 16: A. a glass of B.a piece of C. a kilo of D. a bowl of Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Charlie Chaplin was an English actor, director, producer , and composer. He is known as the most creative person of the silent –film era. Charlie Chaplin’s portray of the tramp won the hearts of people all over the world. Chaplin was born in London on the 16th of April , 1889. He spent his childhood in poverty and hardship. In 1910 , he began to perform pantomime in the United States. He first appeared on screen in 1914. He created his world -famous character, the Tramp, and he played this classic role in more than 70 films during his career. He also composed background music for most of his films. In 1972 Chaplin received an Honorary Academy Award for the “ the incalculable effect he has had in making motion pictures the art form of this century. Chaplin died on the 25th of December, 1977, at his home in Switzerland 17: What did Charlie Chaplin work as? A. an actor B. a director C. a composer D. all are correct 18: When was he born ? A. the sixteenth of April,1889 B. April 16th, 1910 C. the 16th of April ,1914 D. December 25th,1977 19: In about how many films did he play the Tramp? A. seventeen B. seventy C. twenty five D. sixteen 20: Which of the following is not True A. He started appearing in films in 1914 B. He was famous for his character “the tramp” DeThi.edu.vn