Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án)

docx 114 trang Thái Huy 25/05/2024 2683
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxbo_25_de_thi_tieng_anh_lop_7_hoc_ki_2_nam_hoc_2024_2025_co_d.docx

Nội dung text: Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án)

  1. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn DeThi.edu.vn
  2. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 5. What did the woman repair? (TH) Task 2. Listen to a man making a telephone call and complete the questions from 6 – 10. MESSAGE To: Diana From: Ian Name of hotel: (6) ___(NB) Address: (7) ___ (NB) Meeting starts at: (8) ___(NB) Bring: (9) ___(NB) Visit factory on: (10) ___(TH) SECTION B. VOCABULARY, GRAMMAR AND LANGUAGE FUNCTION (3.0 pts). Task 1. Find the word which has a different sound in the parts underlined. 11. A. snail B. sign C. station D. pavement (NB) 12. A. share B. nightmare C. fear D. bear (NB) Task 2. Choose the best answer to fill in the blanks by circling A, B, C or D. 13. The Samba Parade in Rio Carnival has thousands of samba ___ from various samba schools. (TH) A. performance B. perform C. performer D. performers 14. Tung used ___ a horse when he was a child. (NB) A. ride B. to ride C. riding D. was ride 15. It is a horror film. ___, it is a good film. (NB) A. Although B. However C. And D. So 16. You should notice ___ when you are on the road. They help you go on the right way. (TH) DeThi.edu.vn
  3. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 27. The accident happened between a taxi and .(TH) A. a bus B. a car C. a bicycle D. a motorbike 28. The boy was sent to the hospital by .(TH) A. a police B. a car C. an ambulance D. a passenger 29. What part of his body was hurt? – His (NB) A. arm B. leg C. head D. shoulder 30. How was the driver driving when the accident happened? – Very .(TH) A. slowly B. fast C. carefully D. well Task 2: Choose the best answers to complete the passage. William Shakespeare was the (31) ___ writer in the English language. He was born in 1564 in Stratford- upon- Avon. At the age of eighteen he married Anne Hathaway, who was eight years (32) ___ than himself. A few years later he moved to London, where he worked as an actor and a playwright. Shakespeare wrote thirty seven plays and 154 sonnets (a kind of poem). His most famous plays are the four great tragedies - Othelo, Macbeth, Hamlet, and King Lear. Shakespeare died in Stratford on 23 April 1616, but his plays are still very popular today. They have been translated into different languages, and many of them have been (33) ___ into films, both in English and other languages. Shakespeare's plays are about the great issues of life - love, hatred, jealousy, power, ambition, (34) ___ and so on. So, his plays are just (35)___ today as they were in the sixteenth century. 31. A. great B. greater C. greatest D. old (NB) 32. A. old B. older C. later D. elder (NB) 33. A. did B. done C. made D. had (TH) 34. A. death B. died C. die D. dead (VD) 35. A. different B. relevant C. same D. modern (TH) SECTION D. WRITING (3.0 pts) Task 1. Underline the mistakes in the following sentences. (1pt) 36. The children are very boring with the film and want to go home. (NB) A B C D 37. When I was on holiday last summer, I was going to the beach every day. (TH) A B C D 38. Tom used to going to school by bus. Now he goes by bike. (NB) DeThi.edu.vn
  4. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn KEY SECTION A: LISTENING (2 pts) Task 1: Listen to the conversations and circle the correct answer. 1. C 2. B 3. B 4. A 5. B Task 2: Listen to a man making a telephone call. Fill in the blanks with the correct information. 6. (the) April (Hotel) 7. Leith 8. 10.20/ ten twenty 9. (the/a/an/Ian’s) book 10. Tuesday SECTION B. VOCABULARY, GRAMMAR AND LANGUAGE FUNCTION (3.0 pts). Task 1. Find the word which has a different sound in the parts underlined. 11. B 12. C Task 2. Choose the best answer to fill in the blanks by circling A, B, C or D. 13. D 14. D 15. B 16. C 17. A 18. C 19. B 20. B 21. C 22. A 23. A 24. B 25. B SECTION C. READING (2.0 pts) Task 1: Read the passage and choose the correct answer to each question (26 – 30) (1 pts) 26. B 27. C 28. C 29. C 30. A Task 2: Choose the best answers to complete the passage. 31. C 32. B 33. C 34. A 35. B SECTION D: WRITING (3 pts) Task 1. Underline the mistakes in the following sentences. (1pt) 36. B 37. C 38. A 39. C 40. A Task 2. Complete the second sentences in each pair so that it means the same as the sentence before it 41. Tom was a poor student, he studied very well. 42. about 300 km from Ho Chi Minh city to Phu Quoc Island. 43. go to see the dentist once every 6 months. 44. eat fastfood because it can be bad for your health. 45. my father is very busy, he always spends time with us at the weekend. DeThi.edu.vn
  5. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 2 I. LANGUAGE FOCUS: (5.0pts) QUESTION 1. Choose the word that underlined part is different from the others. (0.5pt) 1. A. wrong B. weight C. weather D. wait 2. A. started B. needed C. protected D. stopped QUESTION 2. Choose the word that has different stress pattern. (0.5pt) 3. A. interesting B. surprising C. amusing D. successful 4. A. comfortable B. employment C. important D. surprising QUESTION 3. Choose A, B, C or D that is the best fit for each sentence. (4.0pts) 5. When you are in the swimming pool, play and listen to the pool lifeguards A. safe/careful B. safely/careful C. safe/carefully D. safely/carefully 6. Before I moved here. I in the country. A. lives B. lived C. living D. am living 7. What kind of do you like? - I like cartoons. A. films B. books C. pictures D. magazines 8. I don't like American football, and A. my friend doesn't like it, too. B. my friend doesn't like it, either. C. my friend like it, either. D. my friend doesn't like it, neither. 9. We . swim when we were only eight. A. ought to B. would C. could D. shall 10. They English last Monday. A. don’t learn B. didn’t learn C. didn’t learned D. won’t learn 11. What is not correct? It takes us 6 hours to get to HaNoi from Vinh city by train yesterday. A B C D 12. Ngan TV yesterday. A. watches B. didn’t watch C. don’t watch D. won’t watch 13. I am .that you and your family are well. A. sad B. nervous C. pleased D. with pleasure 14. I drink coffee than you. A. little B. less C. few D. too 15. My homework about 2 hours a day. A. takes B. has C. makes D. gives DeThi.edu.vn
  6. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn B. Choose the best answer. (1.5pts) 27. Who choose faster cars with bigger engines? A. Young men B. Young women C. Old men D. Inexperienced men 28. According to the survey, who are the most likely to have an accident? A. Young and experienced drivers B. Old and inexperienced drivers C. Young and old drivers D. Young and inexperienced drivers 29. What does the word “They” in line 3 refer to? A. Young men B. Husband C. Wife D. Girlfriend 30. Who have an effect on the driver? A. passengers B. policemen C. children D. journalists 31. When having the wife of girlfriends in the car, young males drive A. worse B. better C. slower D. faster 32. What is the main idea of the passage? A. accident B. driving between men and women C. driving test D. women III. WRITING: (2.0pts) QUESTION 1. Do as the requests. (1.5pts) 33. The green dress is cheaper than the black. (Rewrite the sentences without changing meaning) The black dress 34. I / buy / car / few / week / ago. (Complete the sentence with cues) 35. Do you enjoy listening to music? (Rewrite the sentence without changing its meaning) Are you interested ? QUESTION 2. Write something about taking care of your teeth. (0.5pt) THE END DeThi.edu.vn
  7. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 30. A. passengers 31. B. better 32. B. driving between men and women (0.25pt for each correct answer) III. WRITING: (2.0pts) QUESTION 1. Do as the requests. (1.5pts) 33. The black dress is more expensive than the green dress. 34. I bought a new car a few week ago. 35. Are you interested in listening to music? (0.5pt for each correct answer) QUESTION 2. Write something about taking care of your teeth. (0.5pt) - Don’t eat too much candies. - Replace the toothbrush after 6 months. (0.25pt for each correct answer) THE END . DeThi.edu.vn
  8. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn -> The bad weather prevented 2. Reading books is very useful for all of us . -> It’s 3. Do your parents enjoy watching television, Thuy? -> Are your parents interested ? 4. Peter is a more careful driver than we are . -> Peter drives V. Write meaningful sentences, using the words and phrases given below. Make any changes if necessary: (4 0.5 = 2.0 pts) 1. My great grandfather/ love/ collect /stamps / free time/ ./ -> 2. Would / like/ come/ my house/ dinner tonight,/ Thom/ ?/ -> 3. You/ should/ morning/ exercises/ regularly/ have /healthy/ body/ ./ -> 4. Some students/ often say/ they/ so busy/ that/ have/ no time/ sports/ ./ -> VI. Read the text, then answer the questions below: (6 0.5 = 3.0 pts) William Shakespear is the world’s famous English playwright. He was born at Stratford-on- Avon in 1564. He married Anne Hathaway when he was eighteen and had three children. After that he left his family and went to London to begin his career as an actor, and later, a playwright. He wrote about thirty seven plays of all kinds; comedies, tragedies and histories. He retired in 1611 and spent the last years of his life in Stratford. He died in 1616 and was buried in the church of Stratford. 1. Who was Shakespear? -> 2. Was he born in England? -> 3. When did he marry? -> 4. How many plays did he write? -> DeThi.edu.vn
  9. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 5. When he died, he was fifty-two years old. 6. No, he wasn't. ĐỀ SỐ 4 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ 2 MÔN TIẾNG ANH 7 I. Find the word which has a different sound in the underlined part 1. A. volunteer B. engineer C. committee D. clear 2. A. charity B. chemistry C. chemical D. mechanic 3. A. certain B. compare C. encourage D. community II. Choose the word which has a different stress pattern from the others. 1. A. appear B. prepare C. allow D. happen 2. A. pavement B. review C. concert D. samba 3. A. famous B. asleep C. pretty D. careful III. Choose the best answer: 1. Who is going to ___ the Oscar for Best Actor this year? A. get B. take C. win D. pass 2. They spent a huge amount of money on the film; ___, it was not a big success A. although B. however C. but D. because 3. Remember to___ the lights before going to bed. A. turn B. turn off C. turn on D. stop 4. Wave energy is a source of ___ energy. A. environment friendly B. environmentally friendly C. environmental friendly D. environmentally friendliness 5. At this time next week, we ___ a wind turbine in our garden. A. install B. installed C. will installed D. will be installing 6. The wind, the sun, and the wave are some types of ___ sources of energy. A. changeable B. alternative C. cheap D. costly 7. We believe that urban transport pods can travel ___ around 30kph. A. with B. at C. in D. on 8. Every day over 1,000 new cars add to the city and the city of over 20 million people is getting more and more ___. DeThi.edu.vn
  10. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn II. Choose the word which has a different stress pattern from the others. 1. D 2. B 3. B III. Choose the best answer: 1. C 2. B 3. B 4. B 5. D 6. B 7. B 8. D 9. B 10. C IV. Give the correct form of the words given to complete the sentences: 1. Performance 2. Yours 3. Existence V. Read the text and answer the questions below. 1. The major issue with a growing population is shortages of both food and water. 2. Waste pollutes clean water. 3. It contributes to about two million deaths a year. 4. Crime and violence will increase along with urban density. 5. Our planet likely to increase violence worldwide because of the economic pressure caused by heat and drought. VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. 1. B 2. A 3. D 4. C 5. B VII. Rewrite the following the sentences: 1. Is the black motorbike yours, Peter? 2. The power station will be rebuilt at the beginning of next year. 3. We will be taking a test on sources of energy at 10 o’clock on Tuesday. 4. Many countries are already using solar energy. 5. Solar panels are placed on the roof of a house and the sun’s energy is used to heat water. 6. The energy can be stored for a number of days. DeThi.edu.vn
  11. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 8. We like the film very much. The ___ are unforgettable and the plot is gripping. A.characters B. acting C. style D. action V. Read the passage then answer the questions below. Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is especially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty-first and February nineteen. The exact date changes from year to year. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses, cook special food, clean and make offerings on the family altars. On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible. 1.What is Vietnam’s New Year known as? ___ 2. Is Tet celebrated according to the Lunar calendar? ___ 3.When does the Lunar New Year begin? ___ 4.What do Vietnamese people usually do to prepare for Tet? ___ 5. Does Tet last five days? ___ 6. Why are the first three days the most important? ___ VI. Rewrite the sentences using the words in brackets, without changing the meaning. 1. Why don’t we go out to dinner and a movie? (suggested) She ___ 2. Although she was scared, she enjoyed watching horror movies. (spite) In ___ 3. More than 70 samba schools participated in the five-day carnival. (part) More than 70 samba schools ___ 4. I can't wait to watch the samba parade in Rio Carnival. (forward) I am ___ DeThi.edu.vn
  12. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 6 ĐỀ THI GIỮA HK2 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS NGUYỄN BÁ NGỌC I/ Find the word which has the different sound in the underlined part 1. A. means B. great C. seatbelt D. teacher 2. A. break B. bread C. instead D. health 3. A. apricot B. lantern C. gather D. cranberry II/ Choose the word which has a different stress pattern from the others 4. A. diverse B. serious C. special D. local 5. A. order B. receive C. perform D. rehearse 6. A. combine B. invite C. circle D. discuss III. Choose the correct answer A, B, C or D 7. People of ___ minorities in Phu Yen celebrate Hoi Mua Festival every March. A. native B. local C. ethnic D. village 8. Diwali, the Hindu Festival of Light, is the ___ holiday of the year in India. A. more important B. most important C. importance D. most importance 9. Not many people went to see the film; ___, it received good reviews from critics. A. however B. despite C. but D. although 10. A ___ is a film that shows real life events or stories. A. action B. documentary C. thriller D. comedy 11. The end of the film was so ___that many people cried. A. shocking B. moving C. exciting D. boring IV/ Write the correct from or tense of verbs in brackets 12. My family ___ (fly) back from our Hong Kong holiday two days ago. 13. If I have enough money, I ___ (buy) a racing car. 14. Transport used ___ (be) much slower three hundred years ago 15. Saudi women weren’t allowed ___ (drive) a car until recently V/ Choose the word which best fits each gap DeThi.edu.vn
  13. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 25. What do families gather to pray for? ___ 26. What do people do to welcome the souls back to Earth? ___ VII/ Rewrite the following sentences that keep the same meaning 27. He didn’t win an Oscar for Best Actor although he performed excellently. Despite ___ 28. Let’s go to the cinema tonight. How about ___ 29. The plot wasn’t very interesting, but the special effects were spectacular. Although ___ ĐÁP ÁN I/ Find the word which has the different sound in the underlined part 1. C 2. A 3. A II/ Choose the word which has a different stress pattern from the others 4. A 5. A 6. C III. Choose the correct answer A, B, C or D 7. C 8. B 9. A 10. B 11. B IV/ Write the correct from or tense of verbs in brackets 7. flew 8. will buy 9. to be 10. to drive V/ Choose the word which best fits each gap 16. A 17. C 18. B 19. D 20. C 21. B 22. A 23. B VI/ Read the text carefully, and then answer the questions 24. It is celebrated on November 1 in Mexico, Ecuador, Guatemala and other parts of Central and South America. 25. Families gather to pray to the souls of dead relatives, asking them to return for just one night. 26. People decorate altars in their homes and graveyards with food, candles, candy skulls and marigolds to welcome the souls back to Earth. VII/ Rewrite the following sentences that keep the same meaning 27. Despite his excellent performance, he didn’t win an Oscar for Best Actor 28. How about going to the cinema tonight? 29. Although the plot wasn’t very interesting, the special effects were spectacular. DeThi.edu.vn
  14. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn 1. Everybody (wait)___ for the president in the hall now. 2. I hope you (feel)___ better soon. 3. He (not come)___ to the meeting last week. 4. You should (add)___ a little salt to the spinach when you boil it. 5. Lan was very tired when she (catch)___ a bad cold yesterday. 6. When ___ you (buy)___ this dress? -Two days ago. IV. Reading Comprehension: (2pts) Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False: (0,75pts) Every year Hoa has a medical check-up. This is her medical record about her height and weight of 2 years. In 2014 In 2015 Height 1m40 1m45 Weight 43 kilos 46 kilos 1. Hoa’s medical recode has her height and weight 2. Now Hoa is taller than last year 3. Hoa’s weight was 46 kilos last year Choose the word or phrase that best fits the blank space in the following passage: (1,25pts) Yesterday, Thuy went to the (1)__ for her mother. She (2)___ some meat and vegetables for the dinner. First, she went to the meat stall where there was a wide (3)___ of meat: chicken, pork and beef. Thuy’s mother doesn’t like pork and she doesn’t (4)___ So Thuy bought some beef. Then, she stopped at the vegetables stall and bought some spinach and cucumbers. They are also her mother’s (5)___vegetables. 1. A. market B. shops C. stores D. mall 2. A. to buy B. buys C. bought D. buy 3. A. food B. selection C. display D. collection 4. A. so B. too C. neither D. either 5. A. prefer B. best C. favorite D. likely V. Choose the words or phrases that are not correct in standard English: (0,5pt) 1. Vegetables often have (A) dirt from (B) the farm in (C) them.(D) 2. Eat (A) the food you enjoy (B) but don’t (C) have too many.(D) VI. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence: (2pts) 1. Minh is a quick swimmer. DeThi.edu.vn
  15. Bộ 25 Đề thi tiếng Anh Lớp 7 học kì 2 năm học 2024-2025 (Có đáp án) - DeThi.edu.vn ĐỀ SỐ 8 ĐỀ THI GIỮA HK2 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS NGUYỄN BÁ NGỌC I. USE OF ENGLISH: Write A.B.C. or D which best completes the sentences: (3pts) 1. Mike, please add some salt ___ the vegetables. A. into B. in C. to D. on 2. We’d like a walk instead ___ riding a bike. A. of B. for C. in D. at 3. Nam often ___ half an hour a day playing video games. A. takes B. have C.gives D. spends 4. She can’t swim well ___ I. A. Neither can B. Neither are C. Neither is D. Neither does 5. Walking Is a good sport ___ it makes us ___ A. game/ healthy B. activity/ healthy C. activity/ health D. game/ health 6. Don’t forget ___ off the fans before going out. A. turning B. to turn C.turned D. turn 7. Are they scared of ___ the doctors? A. see B. to see C. seeing D. sees 8. How ___ is it from Hue to Da Nang? A. wide B. age C. far D. long 9. Nobody knows how to ___ the cold. A. cough B. cure C. sneeze D. disappear 10. ___ you happy after the trip? - Yes, I was. A. did B. was C. were D. are 11. I need ___ your height again. A. to measure B. measuring C.measur D. measured 12. He has an ___ with the doctor. A. appointment B. appointed C.appointing D. appointments II. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (1,5pts) 1. Yesterday I my brother some postcards. (send) 2. Fred enjoys time at the beach. (spend) 3. you a live show on TV last night? (see) 4. Nga’s sister often to work by bus. (go) 5. Be careful! They the street. (cross) DeThi.edu.vn