Đề thi tuyển sinh vào Lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Mã đề 318 - Năm học 2020-2021 - Tỉnh Nghệ An

doc 3 trang thaodu 22/01/2021 10849
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi tuyển sinh vào Lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Mã đề 318 - Năm học 2020-2021 - Tỉnh Nghệ An", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_tuyen_sinh_vao_lop_10_thpt_mon_tieng_anh_ma_de_318_na.doc

Nội dung text: Đề thi tuyển sinh vào Lớp 10 THPT môn Tiếng Anh - Mã đề 318 - Năm học 2020-2021 - Tỉnh Nghệ An

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best NGHỆ AN NĂM HỌC 2020-2021 completes each of the following exchanges. Mã đề 318 Môn thi: TIẾNG ANH Question 6: ~ Lee: "How about giving me a hand? " ~ Jack: " " Thời gian làm bàí: 60 phút, không kể thời gian phát đề A. Not yet. B. I promise. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer lheet C. Sure. I’ll be glad to help D. You’re welcome. to indicate the correct answer to each of the questions. Question 7: ~ Kate: " " ~ Mary: ".Don’t worry about it." Football, or soccer in the U.S. dates back to 2500 B.C. with the Chinese game of tsu A. I hank you for Inviting me. B. Sorry for coming late. chu. The sport we know today originated from Britain. Today, more than 120 million C. Could you do rnc a favor? D. Do you need any help? players over the globe participate in the game, making soccer the world's sport. So. why Question 8: ~ Tom: "Where can we meet for dinner?" ~ Jane " " is soccer so popular? Maybe it’s the feeling that the team on the field is your team; their A. Al this time tomorrow. B. I know. win is your victory, and their loss is your defeat. Or maybe it is the game’s international C. It's up to you. D. I do not want to meet you. quality. In countries like France, England., Spain, Brazil, major teams have players from Question 9: ~ Nick: "Let’s go to school by bike instead of motorbike." many different nations, and these clubs now have fans all over the world. Or perhaps ~ Mike: " " it’s the promise of great wealth. A number of professional soccer players, including A. Good idea! B. No. I don’t. Cameroon's Samuel Eto'o and Portugal's Cristiano Rolnado, come from poor families. C. Why's that? D. I need it. Today, both of these players make millions of euros every year. Mark the letter A. B. C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer However, ultimately, the main reason for its universal appeal may be this: It's a to each of the following questions. simple game. It can be played anywhere with anything, a ball, a can, or even some bags Question 10: Let’s take this road. It is way to the city. tied together. And anyone can play it. A. shorter B. short C. the shortest D. a shortest In mid 1800s, European colonists brought the game to Africa. Early matches were first Question 11: She isn’t very on going to Spain again this summer vacation. played in the South African cities of Cape Town in 1862: Today, some of the game's A. fond B. keen C. eager D. interested best players come from African nations and all over the continent, thousands of soccer Question 12: This is the first time I this film. academies now recruit boys from poorer cities and towns to play the game. Their dream A. saw B. see C. have seen D. am seeing is to join a national team or one of the big clubs in Europe someday. For some, the Question 13. Television became popular the 1950s. dream comes true, but for most, it doesn’t. A. in B for C. since D. on Question 1: What is the main topic of the passage? Question 14: Most students talk to foreigners for the first time. A. Flow African soccer began B. The history of soccer A. have difficulty C. find difficulty C. The popularity of soccer D. Soccer clubs C. have it difficulty D. find it difficult Question 2: According to the passage, where did the sport football or soccer that we Question 15: We suggested poor children in our neighbourhood this summer. know today originate from? A. to teach B. taught C. teaching D. teach A. Britain B. America C. Portugal D. China Question 16. He will fail his exam he works harder. Question 3: In the second paragraph, which of these is NOT given as a possible reason A. when B. unless C. if D. while for soccer's popularity? Question 17: my friend was busy, he joined my party last night. A. The possibility of earning more money A. Since B. Although C. Despite D. because B. The number of soccer games shown on TV Question 18: The children were because their mother was coming back home. C. Well-known players from many different countries A. excited B. excitement C. excitedly D. exciting D. The team spirit among players Question 19: Hanoi is a very beautiful city which is in North of Vietnam. Question 4: What does the author mean by "lt's a simple game" in paragraph 1? A. an B. a C. Ø D. the A. The rules arc not difficult for people to understand. Question 20: Your father was always smoking, ? B. You can play it anywhere with anything. A. was he B. did he C. didn’t he D. wasn't he C. There are many local versions of soccer. Question 21: Make that you turn off all the lights before leaving the room. D. You need to have the ability to play soccer well. A. mistakes B. sure C. up D. thing Question 5: What does “some” in the last sentence of paragraph 4 refer to? Question 22: turning down your stereo a bit? I’m learning my lesson. A. cities and towns B. poor boys C. national teams D. big clubs A. Would you B. Would you like C. Would you mind D. Would you please TTV ĐỀ TUYỂN SINH TIẾNG ANH 10 – NĂM HỌC 2020-2021 NGHỆ AN.
  2. Question 23: After search, the missing girl was found alive and well at a friend’s Question 34: He didn't even cast an eye over my report which I had spent a month house. writing. A. a three-hours B. a three hour C. three-hours D. a three-hours A. show disinterest in B. find it eye-catching with Question 24: Mai speak Engiiah so she always gets the first prize in the English C. keep in ignorance about D. stay uninformed of speaking contest. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indiacte the underlined part A. fluency B. fluently C. fluent D. more fluent differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 25: ~ " does it take you to get to shool every day?" Question 35: A. put B. fun C. lunch D. much ~ "About fifteen minutes." Question 36: A. guess B. large C. game D. give A. How many B. How long C. How often D. How far Question 37: A. oranges B. brushes C. catches D. kites Question 26: I wish he more time now Io help you with your lesson. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indiacte the underlined part A. had had B. would have C. had D. have differs from the other three in the position of primary stress in each of the Question 27: My father asked me about the film. following questions. A. what I think B. what do I think C. I thought D. what did I think Question 38: A. famous B.lucky C. agree D. father Question 28: Your car is so dirty. You should have it more often. Question 39: A. festival B. holiday C. gardener D. prediction A. washed B. to be washed C. be washed D. wash Mark the letter A. B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is in each of the following questions. CLOSEST in meaning to each of the following questions. Question 40: The girl sat next to me on the plane is a very well-known Kpop singer. Question 29. Did they build the circus at the same time as the theater? A. The girl B. sat C. is D. well-known A. Was the circus built at the same time as the theater? Question 41: I haven’t seen Martin since we graduate from the university in 2001. B. Was the circus built at the same lime of the theater? A. haven’t seen B. since C. graduate D. in C. Did they build the circus along with the theater? Question 42: The movie was so bored that all the audience had gone home before it D. Did they build the circus as long as the theater? ended. Question 30. "If I were you I would not lend him my money," said my brother. A. bored B. all the audience C. home D. ended A. My brother advised me not Io lend him any money. Question 43: Because of Jack was afraid of being late, he had to skip breakfast this B. My brother refused to lend him any money. morning. C. My brother invited me not to lend him any money. A. Because of B. being C. had to D. this D. My brother advised me to not lend him any money. Question 44: I often spend some money each month to buy English books. Question 31: The book is very interesting. I bought it last week. A. money B. each month C. to buy D. English A. the book which I bought last week is very interesting. Mark the letter A. B. C or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST B. The book is very interesting which I bought last week. in meaning to the underlined part in the following question. C. The book I bought last week which is very interesting. Question 45: She turned down the new job in New York because she didn't want to D. The book which I bought it last week is very interesting. move. Question 32: My father used to go sailing when he was a child. A. refused B. agreed C. enjoyed D. denied A. My father usually went sailing when he is a child. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet B. My father usually went sailing when he was a child. to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks C. My father usually goes sailing when he was a child. CULTURE SHOCK D. My father usually go sailing when he was a child. Many people dream of living in a foreign country. It can be an amazing experience for Question 33: They started working in this company 6 weeks ago. those (46) are willing to settle down in a new place. (47) , there's one potential A. They have started working in this company for 6 weeks. problem you should be aware of: culture shock. Culture shock is the feeling we get from B. They have worked in this company for 6 weeks. living in a place that is so different to where we grew up that we are not sure how to C. They have worked in this company since 6 weeks. deal with it. Societies are (48) in many different ways. Customs and traditions can be D. They have worked in this company 6 weeks ago. very different and that can sometimes make it difficult to get on with (49) people Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word who might not approve of things you do and might object to things you say. You might OPPOSITE in meaning to the underlined word in the following questions. be banned from doing things in another country that are perfectly legal in your own. TTV ĐỀ TUYỂN SINH TIẾNG ANH 10 – NĂM HỌC 2020-2021 NGHỆ AN.
  3. (50) example, in Singapore people can be forced to pay a large fine just for dropping rubbish. Eventually, though, most people who live abroad fall in love with their adopted country and learn to accept its differences. Question 46: A. who B. whose C. which D. what Question 47: A. Although B. Therefore C. Moreover D. However Question 48: A. organized B. organize C. organization D. organizing Question 49: A. local B. foreign C. overseas D. strange Question 50: A. From B. By C. With D. For The End ANSWER KEY 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 C A B B B C B C A C 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 B C A D C B B A D D 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 B C D B B C C A A A 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 A B B A A B D C D B 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 C A A C A A D A A D TTV ĐỀ TUYỂN SINH TIẾNG ANH 10 – NĂM HỌC 2020-2021 NGHỆ AN.