Đề luyện tập Tiếng Anh Lớp 5

docx 3 trang thaodu 5742
Bạn đang xem tài liệu "Đề luyện tập Tiếng Anh Lớp 5", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

• docxde_luyen_tap_tieng_anh_lop_5.docx

Nội dung text: Đề luyện tập Tiếng Anh Lớp 5

1. Đề Luyện Tập Cho Học Sinh lớp 5 Bài tập 1: Em hãy khoanh tròn chữ cái khác với từ còn lại: (10pts) 1. A. Monday B. Sunday C. Friday D. today 2. A. headache B. toothache C. matter D. fever 3. A. hot B. weather C. cold D. warm 4. A. When B. How C. What D. The 5. A. Subject B. English C. Science D. Music Bài 2: Chọn đáp án đúng nhất A, B, C hoặc D rồi khoanh tròn vào đáp án đó. (10pts) 1. It is hot summer. A. on B. in C. at D. under 2. I don’t like Maths it is difficult. A. and B. but C. so D. because 3. What’s the matter you? A. in B. with C. on D. of 4. Do you like English? Yes,I . A. do B. am C. like D. don’t 5. He often to school in the morning A. gos B. going C. goes D. to go Phần đọc hiểu: Bài tập 1: Hoàn thành đoạn văn sau bằng cách tìm một từ phù hợp điền vào mỗi chỗ trống. (10pts) Ba, Lan, and Hoa want to do some shopping. So they go to the (1) . Next, they go to the post office because Ba wants some (2) Then they go to the bookstore (3) Lan wants some books and postcards. After that, they go to the food stall because
  2. they (4) hungry. Finally, they go to the (5) because they want to see a movie. 1. , 2. , 3. , 4. , 5. . Bài tập 2: Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi phía dưới. (10pts) Hi! This is my friend. His name is John. He is ten years old. He is a student at a primary school of Ha Noi. He lives in a small apartment in Ha Noi with his aunt and uncle. His apartment is near a zoo. So, He usually goes there on weekend. He likes monkeys best because they can swing. He studies many subjects at school, but he likes Maths best. His classes usually start at a quarter past seven. Questions: 1. How old is John? 2. Where does he live? 3. Who does he live with? 4. When does he usually go to the zoo? 5. What is his favorite subject? Phần kỹ năng viết: Em hãy viết một đoạn văn tự giới thiệu về mình dựa theo các từ gợi ý sau: name age nationality school ambition (ước mơ)
  3. ĐÁP ÁN Phần kiến thức chung: Bài tập 1: Em hãy khoanh tròn chữ cái khác với từ còn lại: (10pts) 1. A; 2. C; 3. B; 4. D; 5. A; Bài 2: Chọn đáp án đúng nhất A, B, C hoặc D rồi khoanh tròn vào đáp án đó. (10pts) 1. B; 2. D; 3. B; 4. A; 5. C; Phần đọc hiểu: Bài tập 1: Hoàn thành đoạn văn sau bằng cách tìm một từ phù hợp điền vào mỗi chỗ trống. (10pts) 1. market/ supermarket; 2. stamps 3. because 4. are 5. cinema/ theater Bài tập 2: Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi phía dưới. (10pts) 1. He is ten (years old). 2. He lives in a small apartment in Ha Noi. 3. He lives with his aunt and uncle. 4. He usually goes to the zoo on weekend. 5. His favorite subject is Maths. Phần kỹ năng viết: Em hãy viết một đoạn văn tự giới thiệu về mình dựa theo các từ gợi ý sau: Các em học sinh tự viết về bản thân Gợi ý: My name is Tran Thi My Le. I am twelve years old. I am Vietnamese. I come from Thai Binh province. Now I am a pupil in class 5A1 in Pham Don Le primary school. My dream is becoming an English teacher because I like learning English very much.