Kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 - Đề 1 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)

docx 3 trang Hàn Vy 02/03/2023 44441
Bạn đang xem tài liệu "Kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 - Đề 1 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxkiem_tra_giua_ki_1_tieng_anh_lop_12_de_1_nam_hoc_2022_2023_c.docx

Nội dung text: Kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 - Đề 1 - Năm học 2022-2023 (Có đáp án)

  1. KIỂM TRA GIỮA KỲ I – NĂM HỌC 2022 – 2023 (ĐỀ 1) MÔN: TIẾNG ANH- LỚP 12 Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1. A. called B. prepared C. employed D. expressed Question 2. A. helps B. stays C. joins D. mails Choose the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following question. Question 3. A. precede B. social C. signal D. couple Question 4. A. national B. confidence C. mischievous D. romantic Choose the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5. ___ the firemen arrived to help, we had already put out the fire. A. Until B. By the time C. No sooner D. After Question 6. The mother told her son___ so impolitely. A. did not behave B. not behave C. not to behave D. not behaving Question 7. A survey was conducted to___ people’s attitudes toward love and marriage. A. maintain B. determine C. arrange D. decide Question 8. She always___ her homework in the evening. A. do B. is doing C. has done D. does Question 9. In Vietnam, children begin their primary___ at the age of six. A. educationally B. educational C. educate D. education Question 10. My main responsibility is to wash the dishes and___ the garbage. A. give up B. come out C. take up D. take out Question 11. The woman asked ___ get lunch at school. A. if the children can B. could the children C. whether the children could D. can the children Question 12. While he___ at the bus stop, three buses went by in the opposite direction. A. waited B. were waiting C. was waiting D. had waited Question 13. Many children are under such a high___ learning that they do not feel happy atschool. A. interview B. concentration C. pressure D. recommendation Question 14. A large number of Indian men agreed that it was unwise to confide ___ their wives. A. with B. in C. of D. on Question 15. The farmers___ in the field by the scientist now. A. are being helpedB. is being helped C. is helping D. are helping Question 16. John___ as a journalist since he graduated from university in 2000. A. is working B. has worked C. had worked D. worked Question 17. They said that their house had been broken into ___ A. yesterdayB. the day before C. the following day D. tomorrow Choose the underlined part that needs correction in the following questions. Question 18. People are said that the robber had left two hours before A. are said B. that, C. had left D. before Question 19. While I walked in the park last Sunday, I bumped into an old friend whom I hadn’t met for ages. A. Into B. Whom C. I walked D. An old friend Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in the following questions. Question 20. Her ideas have attracted the professor’s attention in the scientific community. A. left B. paid C. got D. given Question 21. Mr. Pike held his wife's hands and talked urgently to her in a low voice, but there didn't seem to be any response. A. effect B. reply C. emotion D. feeling Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) the following questions. Question 22. All children can attend without paying fees at state schools. A. secondary schools B. independent schools C. high schools D. primary schools Question 23. They also agree that a wife should maintain her beauty and appearance after marriage. A. take care of B. keep in mind C. destroy D. suppose Choose the sentence that best completes each of the following exchanges Question 24. Mary invited her friend, Sarah, to have dinner out that night and Sarah accepted. Mary: “Shall we eat out tonight?” - Sarah: “___.” A. That's a great idea B. It's kind of you to inviteC. You are very welcome D. That's acceptable Question 25. Marry is talking to Linda over the phone. Mary: “Thank you for helping me prepare for the party.” Linda: “___” A. My pleasure B. The meal was out of this world C. Never mention me D. Of course not Read the following passage and choose the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks: A recent study shows that parents (26)___actively interact with children help them develop crucial cognitive skills, life skills, and eventually thrive to be successful. Parents contribute to developing focus, concentration, and self- control in their children. They also(27)___ critical thinking, empathy, perspective, making connections, and communicating. With a supportive parent, a child never regrets taking risks and this prepares a self-directed child. Parents' interactions have a huge impact on the child’s development, be it physical or mental.
  2. Apart from genetic inheritance, children have a tendency to mimic their parents (28)___almost any field. This increases the liability of a parent to be a role model for their children. The efforts from a parent’s side have great effects on their children. (29)___ each child is different and special in their capabilities, parents are the ones who can shape and assist their children without fail. It is the (30)___ of parents to ensure a safe and sound environment for their children. .Question 26. A. which B. whom C. whose D. who Question 27. A. reduce B. enable C. stimulate D. improve Question 28. A. from B. to C. for D. in Question 29. A. Although B. Despite C. Because D. Due to Question 30. A. responsibly B. responsibility C. responsible D. response Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions. The entire education system in Vietnam is now facing several crises such as out-of-date course curricula, a lecturer- centered method of teaching and learning, research activities separated from teaching activities, a big gap between theory and practice that leads to a large number of graduates being unable to find a job, and the fact that degrees from Vietnamese universities are not recognized worldwide. There is, therefore, a huge demand for quality educational services. Teaching methods delivered in the public school system are very teacher- oriented. You will find that the students are quite studious and very disciplined in the classroom. The more successful students are those who can absorb the given material and transfer the knowledge to their notebooks as in class debate is not entirely welcome in every class. This is a sharp contrast to western classroom settings where participation and challenging of materials has a greater focus. Students are arranged by class number and do not move from classroom to classroom between classes. They also stay together as a small group for their entire elementary, junior- high, or high-school levels in one location per grade. The teachers are the ones who float from classroom to classroom making it difficult for the Vietnamese teacher to establish a room of their own. This is where western students develops much needed social skills, whereas the Vietnamese students develop a stronger group bond. The end result though, is the severe shyness in many Vietnamese when introduced to a new group of people and the need to interact. It becomes even more apparent at the university level. Question 31. What is the author’s main purpose in this passage? A. To show the development of the Vietnamese education system. C. To classify the education system in Vietnam. B. To point out some weak points of the Vietnamese education system. D. To explain the difference between Vietnamese students and western students. Question 32. According to the passage, the difference between the theory and practice makes . A. it clear that degrees from Vietnamese universities are not recognized worldwide B. it difficult for school-leavers to find a job C. an impact on teaching qualityB. students feel embarrassed when leaving schools Question 33. Which of the following is NOT TRUE about teaching methods in the public school system in Vietnam? A. They encourage class discussions. B. They makes students study studiously C. They are teacher-oriented. D. They promote transferring the knowledge to their notebooks. Question 34. The word ‘debate’ in the second paragraph is closest in meaning to. A. discussion B. relationship C. activity D. skill Question 35. According to the passage, the entire education system in Vietnam is now facing several of following crises EXCEPT ___. A. a combination research activities with teaching activities B. a lecturer-centered method of teaching and learning C. a big gap between theory and practice D. a large number of graduates being unable to find a job Choose the sentence that is closest in meaning to the sentence given. Question 36. People think that university is the best way to get a well-paid job. A. It is thought that university to be the best way to get a well-paid job. B. It is thought that university has been the best way to get a well-paid job. C. University is thought to have been the best way to get a well-paid job. D. University is thought to be the best way to get a well-paid job. Question 37. The last time I saw Rose was three years ago. A. I saw Rose three years ago. B. I didn’t see Rose for three years. C. I haven’t seen Rose for three years. D. I have seen Rose for three years. Question 38. “I am going to Brighton tomorrow.” he said. A. He said he was going to Brighton tomorrow. B. He said he is going to Brighton the day after. C. He said he was going to Brighton the following day. D. He said he was going to Brighton next day. Choose the sentence that best combines each pair of sentences. Question 39. They finished one project. They soon started working on the next. A. As soon as they had finished one project as they started working on the next. B. Hardly had they finished one project when they started working on the next. C. Had they finished one project, they would have started working on the next. D. No sooner had they started working on the next project than they finished the previous one. Question 40. He left school. Then he worked for his father's company. A. He had worked for his father's company before he left school. B. After he had left school, he worked for his father's company. C. After he had worked for his father's company, he left school. D. Before he had worked for his father's company, he left school. The end ĐÁP ÁN
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 D A A D B C B D D D C C C B A B B A C C 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 B B C A A D D D A B B B A A A D C C B B